main logo
446

Un Forum Național de Educație Financiară va fi organizat la Chișinău

Un Forum Național de Educație Financiară se va desfășura pentru prima dată în Republica Moldova pe 21 martie. Reuniunea va da startul elaborării Strategiei Naționale de Educație Financiară.

Un Forum Național de Educație Financiară va fi organizat la Chișinău

Evenimentul este organizat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru a ajuta populația să dobândească abilități de gestionare eficientă a veniturilor de care dispun, iar economia să devină mai puternică, transmite Știri.md, cu referire la IPN.

„Ne dorim o societate care știe să-și gestioneze corect resursele și în care fiecare individ ia decizii raționale în raport cu banii lui. O strategie va sistematiza acțiunile noastre, ale tuturor, de la autorități la cetățeni, menite să ducă spre o astfel de societate, va instituționaliza instruirea în domeniul financiar, va permanentiza această discuție pe teme financiare, ca să ajutăm cetățenii să facă față dilemelor legate de bani, iar economia să devină mai puternică și mai atractivă pentru investiții”, a afirmat Octavian Armașu, guvernator al BNM, citat într-un comunicat de presă.

Forumul va uni peste 100 de participanți: oficiali din Republica Moldova și de peste hotare, experți economici, reprezentanți ai comunităților bancare și de învățământ. Agenda include trei paneluri de discuții pentru prezentarea unor expertize de succes și lecții învățate. În special, acestea vor viza practici internaționale de educație financiară, rolul autorităților din Republica Moldova și cel al societății civile în acest proces.

Evenimentul va avea loc în cadrul Săptămânii Internaționale de Educație Financiară (Global Money Week 2023). Până în prezent la această inițiativă au aderat 176 de țări, Republica Moldova fiind printre primii participanți.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării