main logo
554

Un ex-ministru al Finanțelor critică proiectul politicii bugetar-fiscale

Politica bugetar-fiscală propusă de Guvern pentru anul 2021 arată că Dodon şi deputaţii care îi asigură majoritatea continuă să vadă bunurile statului ca o sursă de îmbogăţire personală.

Un ex-ministru al Finanțelor critică proiectul politicii bugetar-fiscaleFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, această opinie pe reţelele de socializare a exprimat fostul ministru al Finanţelor, Natalia Gavriliţă, transmite Știri.md

"În plină criză, când zeci de mii de oameni îşi pierd locurile de muncă, iar o treime din întreprinderile mici sunt în prag de faliment, Guvernul vine cu un buget şi o politică fiscală care nu oferă soluţii şi suport real pentru oameni. 

Bugetul din nou are un deficit enorm de 14,4 mlrd. lei fără a propune măsuri de susţinere a întreprinderilor şi păstrare a locurilor de muncă", consideră ea.

Potrivit ei, "în plus, nu sunt clare sursele de finanţare a acestui deficit (oare câte privatizări se ascund acolo?)".

"De politica fiscală nici nu zic - acolo se văd cu ochiul liber schemele din domeniul tutunului, medicamentelor, asigurărilor etc. Guvernarea asta încă nu a înţeles că oamenii s-au săturat de hoţie şi nedreptate şi nu vor mai tolera politicieni corupţi. 

Nu poţi guverna mult fără legitimitate, fără frica oamenilor, indiferent ce majoritate îţi cumperi în Parlament", a menţionat Gavriliţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării