379
0
Un drum regional important din R. Moldova va fi modernizat
379
0

Unul dintre cele mai importante drumuri regionale - Coridorul 11: drumul – Peresecina – Hârtopul Mare – Ohrincea va fi modernizat.

Foto: mei.gov.md

Lucrările vor dura 18 luni și vor fi finanțate de Banca Mondială. Contractul în acest sens a fost semnat astăzi la Chișinău, transmite Știri.md.

Traseul asigură conexiunea între raioanele Orhei și Criuleni. Acesta începe de la intersecția cu drumul național M2: Chișinău-Orhei-Soroca și se sfârșește la intersecția cu drumul republican R23: Criuleni-Brăneşti-Ivancea-M2.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat după semnarea contractului că lucrările vor fi efectuate de o firmă autohtonă. Ministrul a afirmat că prioritar este ca acestea să fie calitative și să fie încheiate la termen. Potrivit lui Gaburici, compania a fost selectată în funcție de capacitatea financiară, experiența în domeniul construcțiilor drumurilor și disponibilitatea echipamentelor tehnice și a personalului pentru efectuarea unor asemenea lucrări.

La rândul său, Anatol Usatâi, secretar de stat al Ministerului Economiei, a spus că drumul va fi reabilitat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea drumurilor locale”, pentru finanțarea căruia Banca Mondială a acordat 80 mln de dolari. 

Proiectul prevede reabilitarea a 150 de km de drumuri regionale și locale. Contractul semnat astăzi la Chișinău prevede reabilitarea unui sector de circa 9 km din drumul – Peresecina – Hârtopul Mare – Ohrincea, valoarea lucrărilor fiind de peste 63 mln de lei. Anatol Usatâi a mai adăugat că drumul trece prin mai multe localități și va asigura deservirea a circa 20 mii de locuitori din regiune. 

Directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Moldova, Anna Akhalkatsi, a felicitat antreprenorul câștigător cu semnarea primului contract, care este de o importanță majoră pentru companie și a menționat că instituția pe care o reprezintă va susține și în continuare proiectele de infrastructură din Republica Moldova.

Citește și
article image
Chirtoacă spune cine e vinovat de starea bulevardului...
0
783
article image
Un sector de drum local din Călărași va fi reparat
0
109
article image
Cum arată strada Studenților din Capitală după reparație
0
384
article image
Un havuz din Găgăuzia va fi pus în funcțiune după o pauză...
0
82