main logo
649

Un drum național nou, construit de la zero în sudul Moldovei

Pe drumul naţional M3 - sectoarele Porumbrei-Cimişlia şi drumul de ocolire a oraşului Comrat, au loc lucrări de decopertare a stratului de sol pentru construcţia drumurilor.

Un drum național nou, construit de la zero în sudul MoldoveiAu început lucrările pentru construcția viitorului drum național

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de verificare a lucrărilor respective. Până la ziua de astăzi de pe ambele tronsoane au fost îndepărtate circa 200 mii de metri cubi de strat vegetal, transmite Știri.md.

Proiectul de reabilitare în două faze a drumului Porumbrei - Cimişlia prevede construcţia a 19 km de drum nou cu 4 benzi de circulaţie, iar drumul de ocolire a oraşului Comrat presupune construcţia a circa 18,3 km de drum nou, cu două benzi de circulaţie. 

"ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi" A.S. din Turcia este compania care efectuează lucrările, iar costul acestora este de circa 59,4 mil. euro. Administraţia companiei a angajat în procesul de lucru 67 muncitori, iar pe parcursul desfăşurării lucrărilor, vor fi implicaţi circa 400 de specialişti, dintre care 95% sunt din Republica Moldova. 

"Este important ca specialiştii noştri, angajaţi acasă, să muncească în companii internaţionale, care îşi desfăşoară activitatea şi în Moldova. Datorită muncii în compania ONUR, putem căpăta mai multă experienţă în domeniul infrastructurii drumurilor", a declarat Gaburici.

Potrivit lui, drumul naţional M3 - sectoarele Porumbrei-Cimişlia şi drumul de ocolire a oraşului Comrat - este de o importanţă naţională, întrucât asigură legătura capitalei şi zonei centru cu singurul port cu acces la bazinul ţărilor Mării Negre. În acelaşi timp, construcţia acestui traseu va elibera drumurile locale de traficul maşinilor de mare tonaj.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării