main logo
7363

Un deputat cere demisii: Petroliștii își permit prea multe în Moldova

Deputatul PAS, Radu Marian, împreună cu partidul din care face parte, își exprimă indignarea față de majorarea prețurilor la carburanți din ultima perioadă, inclusiv cea de astăzi, 17 februarie.

Un deputat cere demisii: Petroliștii își permit prea multe în MoldovaFoto: știri.md

Într-o postare pa pagina oficială a partidului și pe pagina lui Radu Marian, a fost transmis un mesaj în care se spune că astfel lucrurile nu mai pot să continue. Tot aici, PAS cere ca toți directorii de la ANRE și Consiliu Concurenței să demisioneze, transmite Știri.md.

„Bătaia de joc în domeniul petrolier continuă.

Petroliștii își permit prea multe. Astăzi, la unison, au majorat a patra ora în doar 2 luni prețul la carburanți. Petroliștii o să zică că prețul a crescut și pe piețele internaționale.

Da, dar ce nu zic ei e că prețul la benzină a crescut în Moldova mai mult (+20%), decât, de exemplu, în România (+10%).

Tupeul acestor companii pur și simplu nu are margini. În anul 2020, unul de criză, cu o secetă fără precedent, companiile au aplicat la motorină un adaos comercial de 2 ori mai mare decât au făcut-i în ultimii ani. De ce fac asta? Pentru că li se permite.

ANRE o să zică că nu ei pot face nimic, că tarifele se pot ajusta în limita rentabilității de 10%.

Dar ceea ce nu zice ANRE este că metodologia de calcul a costurilor petroliștilor este totalmente coruptă.

Petrolierii pot include ca și costuri tot ce vor ei – de la training-uri peste hotare până la studii ale odraslelor șefilor.

Consiliul Concurenței vor zice că nu există dovezi privind înțelegeri de cartel.

Păi sigur că nu există dovezi, atât timp cât nu le caută. Incompetența acestei instituții este egalatată doar de importanța colosală pe care o are pentru economia națională. 

Problema e că aceste instituții sunt încă conduse de oameni corupți și incompetenți puși acolo de Plahotniuc și menținuți în funcție de actualul Parlament de doi bani.

Aceste instituții se află sub control parlamentar și ele trebuie curățate.

Dar nu avem cum să le  curățăm cu acest parlament controlat de Șor și PSRM.

Încă un motiv pentru care avem nevoie de anticipate și de un alt Legislativ. 

Șefii ANRE și Consiliului Concurenței trebuie să-și dea demisia acum, ar fi unicul lucru firesc. Și cred că e nevoie și de niște proteste la ușa lor.

PAS va anunța în zilele următoare câteva măsuri urgente pentru a începe curățenia în acest domeniu”, se arată în postare.

Știri.md amintește că benzina și motorina s-au scumpit din nou. Un litru de benzină standard 95 a ajuns să coste 18,25 lei, prețul majorându-se, în medie, cu 60 de bani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării