main logo
5869

Un consilier prezidențial avertizează că s-ar pregăti furtul miliarduIui-2

Consilierul prezidențial pe probleme economice, Veaceslav Negruță, avertizează că ne putem pomeni cu un nou furt al miliardului din sistemul bancar, în contextul solicitării socialistului Igor Dodon de a scoate în jur de 20 de miliarde de lei din rezervele Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Un consilier prezidențial anunță că s-ar pregăti furtul miliarduIui-2

Acesta a menționat că are un deja-vu în legătură cu ordinul dat de Dodon de la Moscova, transmite Știri.md cu referire la Ziarulnational.md.

„Furtul miliardului – 2?”. Dodon: „de ce să nu fie o decizie a Comisiei Situații Excepționale să ia de la BNM un împrumut de 10-15-20 de miliarde de lei...”. A mai fost o decizie a unei comisii prin 2014 și s-au luat din BNM 10 miliarde, după care încă 5 miliarde... Și același personaj era pe lângă cei cu propuneri și decizii. Acum toți procurorii sunt în căutări și ale miliardelor, și ale personajului și coordonatorului lui”, a menționat consilierul prezidențial într-o postare pe Facebook.

Sursa citată a mai adăugat că Dodon nu va avea nicio scăpare, dacă va îndrăzni să scoată banii din rezervele BNM.

„Dodon, viitorul îți este scris în frunte! Ascultă ce-ți spune personajul (off)shor și o să ajungi departe. Tare departe. Dacă reușești”, a conchis Negruță.

Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, a declarat astăzi de la Moscova, că e imperios necesar ca Guvernul interimar Ciocoi să împrumute de la BNM până la 20 de miliarde de lei, pentru a gestiona mai eficient criza pandemică și social-economică. 

BNM poate fi determinată să aloce peste un miliard de dolari printr-o decizie a Comisiei Situații Excepționale, a sugerat Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării