main logo
1989

Un bărbat, eliberat de aceeași instanță care îl trimisese la pușcărie

Sergiu Prutean, un șofer din Ștefan Vodă, condamnat la doi ani cu executare pentru că a condus în stare de ebrietate, a fost eliberat miercuri, 3 octombrie, de executarea pedepsei de către Curtea de Apel Chișinău (CAC).

Un bărbat, eliberat de aceeași instanță care îl trimisese la pușcărie

Sentința vine la jumătate de an după ce un alt complet de judecată a decis că acesta trebuie să stea în pușcărie, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

Bărbatului îi mai rămăseseră patru luni până la ispășirea pedepsei. Anterior, soția și copiii săi au protestat în repetate rânduri la diferite instituții ale statului.

Judecătoria Căușeni l-a condamnat pe Prutean pentru că a fost prins de patru ori beat la volan și că a opus rezistență poliției.

De cealaltă parte, acesta infirmă acuzația oamenilor legii și susține că a fost prins de către agentul de circulație, după ce a băut o bere lângă magazinul din apropiere de casă și că omul legii i-ar fi cerut 2.000 de euro pentru ca să-l lase în pace.

Prutean a stat 8 luni în arest preventiv, iar când a fost eliberat a plecat să muncească în Rusia, dar a fost extrădat la solicitarea forțelor de ordine din Republica Moldova. Bărbatul a fost încătușat din nou, la începutul lunii aprilie 2018, cu două zile înainte de Paști.

Soția lui Prutean, Natalia, a angajat o avocată ca să-i apere soțul, însă aceasta a depus apelul aproape peste un an. 

Ea a protestat împreună cu cei patru copii minori în fața Procuraturii Generale și a Președinției pentru a-și salva soțul de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării