main logo
472

UE va finanţa un nou proiect de susţinere a businessului din Găgăuzia

Agenţii economici sau persoanele care doresc să iniţieze o afacere în UTA Gagauz-Yeri vor putea beneficia de granturi pentru dezvoltare, în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană.

UE va finanţa un nou proiect de susţinere a businessului din GăgăuziaUE va finanţa un nou proiect de susţinere a businessului din Găgăuzia

Bugetul programului constituie 500 de mii de euro, transmite Moldpres.

Potrivit prim-viceguvernatorului autonomiei găgăuze, Vadim Ceban, este vorba de proiectul UE „Susţinerea autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri”.

„Programul prevede 25 de granturi, în valoare de la 10 până la 25 de mii de euro fiecare. Potenţialii beneficiari sunt întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi start-up-urile care activează timp de un an sau doi, au idei interesante de afaceri şi dorinţa de a le implementa”, a spus Vadim Ceban, citat de gagauzinfo.md.

Conform condiţiilor proiectului, grantul european va acoperi 80% din investiţie, iar de restul banilor trebuie să dispună întreprinderea care doreşte să aplice la program.

În perioada 14-16 mai, la Comrat, Ceadâr-Lunga şi Vulcăneşti vor avea loc seminare cu privire la  oportunităţile şi procesul de implementare a programului. Data limită de depunere a dosarelor este 31 mai curent. Participanţii la proiect trebuie să fie înregistraţi pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri, iar în caz de câştig tot aici să valorifice şi grantul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării