main logo
862

UE: Moldovenii așteaptă pedepsirea celor implicați în furtul miliardului

Uniunea Europeană susține consecvent eforturile de întărire a democrației în R.Moldova și prin alegeri „credibile și inclusive”.

UE: Moldovenii așteaptă pedepse în cazul furtului miliardului

Dar este la fel de important „ca procesul electoral să nu ducă la noi amânări a unei anchete serioase, imparțiale și a urmăririi penale a tuturor celor implicați în frauda bancară din 2014”, se arată în declarația de vineri a purtătoarei de cuvânt a șefei diplomației europene, transmite Știri.md cu referire la Europa Liberă.

La Bruxelles, Maja Kocijančić a precizat că anchetarea și trimiterea în justiție a tuturor celor implicați în „furtul miliardului”, și asta „indiferent de afilierea politică” este ceea ce așteaptă cetățenii R.Moldova pentru a recâștiga încrederea în instituțiile statului.

În aceeași declarație de presă se precizează că delegația de observatori ai Parlamentului European la alegerile parlamentare de duminică va fi condusă de Rebecca Harms (din partea grupului ecologist). Din delegația oficială mai fac parte europarlamentarii: Marian-Jean Marinescu (grupul Popular European, EPP), Monica Macovei (grupul Conservatorilor și Reformatorilor/ECR), Joachim Zeller (grupul Popular European/EPP) și Miroslav Poche (grupul Social-Democrat).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării