main logo
871

Trei spitale din R. Moldova vor fi dotate cu panouri fotovoltaice

Locatarii a cinci blocuri din țară vor beneficia de sisteme moderne de distribuție a agentului termic și de sisteme de aprovizionare cu apă caldă menajeră, iar trei spitale – de sisteme fotovoltaice de generare a energiei electrice.

Trei spitale din R. Moldova vor fi dotate cu panouri fotovoltaiceFoto: Imagine simbol

Gestionarii blocurilor locative sunt invitați să depună cereri de finanțare până pe 29 august curent, iar managerii spitalelor – până pe 2 septembrie, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Lucrările sunt finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Printre condițiile de selectare a blocurilor se numără disponibilitatea de a contribui cu minimum 20% din valoarea proiectului, posibilitatea tehnică de realizare a intervenției și mai puțin de 10% din apartamente debranșate de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică, se arată într-un comunicat de presă emis de PNUD. 

În același timp, trei spitale republicane sau raionale vor fi dotate cu sisteme de panouri fotovoltaice. 

Capacitatea centralelor electrice va fi de până la 200 kW. Pentru a beneficia de suport la instalarea sistemelor fotovoltaice, instituțiile medicale trebuie să aibă un consum mediu de minimum 150 MWh anual în ultimii trei ani, acoperișuri în stare tehnică bună, rețea electrică internă corespunzătoare, un electrician autorizat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării