main logo
465

Trei localități vor elabora și aplica planuri locale de dezvoltare rurală

Trei localități din țara noastră vor elabora și aplica planuri locale de dezvoltare rurală în cadrul unui proiect finanțat și implementat de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

Trei localități vor elabora planuri locale de dezvoltare ruralăTrei localități vor elabora planuri locale de dezvoltare rurală

Comunitățile locale selectate sunt Lalova (Rezina), Meleșeni (Călărași) și Teșcureni (Ungheni), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În funcție de necesitățile comunităților, FAO va pune la dispoziție o gamă largă de expertiză tehnică în domenii precum: piscicultura, creșterea și sănătatea animalelor, producția și protecția plantelor, administrarea terenurilor, protecția socială, alimentația etc. De asemenea, va fi oferit suport tehnic în evaluarea necesităților de investiții pentru cele trei comunități pilot.

Echipamentul achiziționat în cadrul proiectelor va fi folosit ca instrument demonstrativ la atelierele practice ce urmează a fi organizate.

Republica Moldova este una dintre țările incluse în inițiativa regională a FAO privind abilitarea micilor fermieri și a fermelor de familie pentru îmbunătățirea traiului și reducerea sărăciei. În Republica Moldova, proiectul urmează să fie finalizat până în anul 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării