main logo
1093

Tranzacţie de 16 milioane lei cu un pachet al SA Cereale-Cupcini

În cadrul unei tranzacții înregistrate în afara pieței reglementate sau MTF la finele săptămânii trecute, au fost vândute trei pachete de acţiuni ale SA Cereale-Cupcini.

Tranzacţie de 16 milioane lei cu un pachet al SA Cereale-Cupcini

Cel mai mare pachet de 69,3% a aparţinut SRL Nordagroinvest, din Cupcini, Edineţ (proprietar Ivan Russu) şi a fost vândut la un preţ de 15,16 milioane lei, cu 50% mai mare decât preţul nominal, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Al doilea pachet de 5,54%, a aparţinut SRL Alians-agro din Edineţ (proprietar Nina Gancesco) şi a fost vândut la preţul nominal de 827.370 lei, iar al treilea pachet este unul mic de doar 0,04%.

Cine este cumpărătorul deocamdată nu se ştie. Boris Covalciuc, administratorul SA Cereale-Cupcini a declarat că nu ştie nimic despre tranzacţie.

Potrivit unor surse Cereale-Cupcini, care deţine unul dintre cele mai mari elevatoare de cereale din nordul ţării, a rămas în continuare în proprietatea familiei Russu, care deţine grupul Rusagro, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa cerealelor din Moldova.

Anul trecut, Consiliul Concurenței a sancţionat întreprinderea cu o amendă de 51.000 lei pentru abuz de poziție dominantă. în relaţia cu firma Wetrade Agro SRL.

De notat că Cereale-Cupcini a înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri de 64,62 milioane lei și un profit de 5,37 milioane lei. Compania este afiliată grupului Rusagro-Prim (controlat de Savvelii Russu), unul dintre cei mai mari jucători de pe piața cerealelor din Moldova (locul 2-3 după Trans Oil).

O anchetă a procuraturii arăta că în decembrie 2011, Nordagroinvest a devenit acționar majoritar la Cereale-Cupcini printr-o schemă de creditare de la Banca de Economii cu implicarea Rusagro-Prim SRL și a altor companii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării