137
0
Transportul de mărfuri între Moldova și Belarus va fi liberalizat
137
0

Transporturile neregulate de persoane și mărfuri între Republica Moldova și Republica Belarus vor fi liberalizate. Acest lucru este stipulat într-un Protocol semnat recent între cele două state.

Protocolul cu privire la modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional din 9 aprilie 1994 presupune dinamizarea și eficientizarea relațiilor de colaborare moldo-belaruse în domeniul transportului rutier, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Conform prevederilor acestuia, transporturile neregulate de persoane și mărfuri în regim bilateral, tranzit, precum și în/din țări terță se vor efectua fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile persoanelor ambelor state.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a afirmat că liberalizarea transporturilor în regim bilateral, tranzit și în/din țări terțe va permite sporirea competitivității operatorilor de transport rutier la nivel regional, precum și va permite reducerea poverii administrative, inclusiv reducerea costurilor operaționale.

Protocolul a fost semnat la Minsk de secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru și Alexei Liakhnovici, viceministrul Transporturilor și Comunicațiilor din Belarus.

Citește și
article image
Când vom putea vorbi fără roaming din România în R....
2
342
article image
Moldova, printre țările cu cele mai bune festivaluri...
0
58