main logo
674

Transportatori cu autorizații CEMT restricționate: Anchetă la ANTA

Comisia CEMT a reexaminat lista operatorilor de transport rutier cărora li s-au repartizat autorizații CEMT restricționate. Despre asta anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Transportatori cu autorizații CEMT restricționate: Anchetă la ANTAFoto: diez.md/ Imagine simbol

Potrivit lui, pentru a putea obține autorizații, operatorul de transport rutier trebuie să îndeplinească unele condiții, transmite Știri.md.

1) pe parcursul ultimilor 3 ani nu a fost suspendat sau radiat din Registrul operatorilor de transport rutier;

2) a efectuat cel puțin 3 curse într-un an calendaristic, pe parcursul ultimilor 3 ani, în una dintre țările restricționate pentru care se solicită permisiunea.

În procesul de reexaminare, Comisia CEMT a constatat că unii operatori de transport rutier nu îndeplinesc condițiile prevăzute mai sus. 

Urmează reevaluarea repartizării autorizaților CEMT restricționate, inclusiv suspendarea procesului de eliberare a acestora.

"Nu vom admite nici un fel de jocuri, interese și înțelegeri pe la spate. În acest sens, săptămâna viitoare colegii vor examina în detaliu listele pentru a ne asigura că totul este făcut corect.

Suplimentar, am solicitat să se facă o anchetă internă la ANTA pentru a se determina care au fost cauzele acestui derapaj. Repet mesajul, opriți-vă. Schimbarea oricum va fi făcută", mai menționează Spînu pe o rețea de socializare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării