main logo
377

Transgaz și BEI au semnat contractul de finanțare pentru proiectul Ungheni-Chișinău

Compania românească „Transgaz” și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat, la Luxemburg, contractul de finanțare pentru proiectul de interconectare Ungheni-Chișinău, în valoare de 38 de milioane de euro.

Transgaz și BEI au semnat contractul pentru proiectul Ungheni-Chișinău

Potrivit Ministerului Economiei, acest proiect va permite asigurarea securității aprovizionării cu gaze naturale prin diversificarea căilor şi surselor de aprovizionare, transmite Știri.md.

„Este un proiect foarte important pentru Republica Moldova. Ne oferă o nouă alternativă de gaz, care va consolida securitatea energetică. Un alt moment important este faptul că țara noastră va fi integrată în proiectele de infrastructură energetică ale Uniunii Europene”, a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Compania „Transgaz” a construit gazoductul Iași-Ungheni și în prezent gestionează construcția conductei Ungheni-Chișinău.

Rețeaua de transport gaze naturale Ungheni – Chișinău reprezintă faza a II-a din proiectul de interconectare Iași – Ungheni – Chișinău.

Realizarea, proiectului constă în construirea unei conducte de transport gaze naturale Ungheni – Chișinău; trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni, localitatea Semeni); dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici. 

Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 km și capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării