main logo
586

Trans-Oil Group: Nu deținem monopol asupra exporturilor de cereale

Grupul Trans-Oil susţine că nu deţine monopol asupra exporturilor de cereale.

Trans-Oil Group: Nu deținem monopol asupra exporturilor de cerealeFoto: transoilcorp.com

Potrivit Infotag, acest lucru este menţionat în comentariul companiei, ca răspuns la publicaţiile apărute în mass-media, în care autorităţile moldovene sunt încurajate să elimine monopolul exporturilor de cereale, transmite Știri.md.

Potrivit reprezentanţilor Grupului Trans-Oil, faptul că companie nu deţine monopol poate fi confirmat însăşi prin rapoartele Serviciului Vamal al R. Moldova

Totodată, reprezentanţii companiei au menţionat că pe parcursul activităţilor sale Grupul Trans-Oil achiziţionează produse agricole de la fermierii locali la un preţ mai mare decât oferă ţările vecine, România sau Ucraina.

"Astfel, în prezent, preţul de achiziţie al Grupului Trans-Oil pentru grâul furajer constituie 2.800-3.000 lei ($160-170) pentru o tonă, în timp ce în România şi Ucraina acesta nu depăşeşte $145-155. 

Grupului Trans-Oil încurajează producătorii agricoli şi achită imediat pentru volumele de produse livrate. Prin urmare, considerăm inacceptabile speculaţiile constante şi aluziile referitoare la monopolizarea pieţei şi discriminarea din partea companiei", consideră autorii comentariului.

Potrivit lor, în România, la fel ca şi în întreagă lumea, fermierii individual nu intră pe piaţa globală şi nu exportă pe cont propriu volume ale unui anumit tip de produs.

"Cum poate găsi un fermier, cu 200-300 de tone de grâu, un cumpărător pe piaţa mondială? E necesar de a încheia acorduri privind transportul de marfă, asigurarea acesteia şi, totodată, să fii sigur că vei primi banii pentru produsele vândute. 

Sunt întrebări elementare. Iar, răspunsul la aceste întrebări ar trebui să ofere toţi cei, care vorbesc despre monopolizarea pieţei", susţin reprezentanţii Grupului Trans-Oil.

Ei au amintit că Grupul Trans-Oil "de-a lungul activităţii sale, a investit constant în noile tehnologii, a creat noi locuri de muncă şi a lucrat în beneficiul nu doar al său, ci şi al Moldovei în ansamblul".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării