273
0
Topul țărilor din care vin cei mai mulți turiști în Moldova în 2019
273
0

În primele trei luni ale anului 2019, numărul turiștilor și excursioniștilor care au vizitat Republica Moldova a crescut, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS).

Foto: unica.md

Mai exact, în perioada ianuarie-martie curent, agențiile de turism și turoperatorii au acordat servicii turistice la 38,3 mii de turiști și excursioniști, cu 7,3% mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul trecut, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit BNS, majorarea numărului de turiști și excursioniști a fost condiționată de creșterea numărului de participanți la turismul intern și turismul receptor.

Cei mai mulți turiști și excursioniști străini care au vizitat Republica Moldova în ianuarie-martie 2019 au sosit în țara noastră în scopuri de odihnă, recreere și agrement. Preponderent, R. Moldova a fost vizitată de turiști din România, Ucraina, Federația Rusă, Austria, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Franța, Italia și Bulgaria.

Totodată, în perioada de referință au plecat în străinătate 26,4 mii de turiști și excursioniști, sau cu 5% mai puțin față de perioada similară din anul 2018. Majoritatea cetățenilor moldoveni au plecat în străinătate în scopuri de odihnă, recreere și agrement. Cetățenii Republicii Moldova au preferat să călătorească, în principal, în România, Egipt, Bulgaria, Ucraina și Turcia.

Citește și
article image
Cutremur în R. Moldova: Raionul în care s-a produs seismul
0
3112
article image
Cine sunt noii proprietari ai Gas Natural Fenosa din Moldova
0
1127
article image
Rusia și Moldova ar putea implementa un card turistic...
0
106
article image
Impresiile unui american despre Moldova: Îmi doresc mult...
0
329