main logo
1111

Tofilat: Anual, Moldova cumpăra gaze naturale de 450 milioane de dolari

Costul aproximativ al volumului de gaze naturale pe care îl consumă anual R. Moldova variază între 450 de milioane de dolari şi 500 de milioane de dolari.

Tofilat: Anual, Moldova cumpăra gaze naturale de 450 milioane de dolariColaj: Știri.md

Potrivit membrului Consiliului de supraveghere al Societăţii pe acţiuni (SA) „Moldovagaz”, Sergiu Tofilat, este vorba despre volumul aproximativ de gaze pentru malul drept al Moldovei, care este estimat la un miliard de metri cubi, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Tofilat a citat aceste cifre comentând declaraţiile lui Ilan Şor precum că de la 1 decembrie, toţi consumatorii de gaze naturale din Moldova le vor primi gratuit, cu condiţia să spună „Nu” introducerii în Constituţie a unei prevederi privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană în cadrul referendumului din 20 octombrie.

„Vă dau cuvântul meu bărbaţi că, de la 1 decembrie 2024, toţi consumatorii de gaze naturale din Republica Moldova le vor primi gratuit, cu condiţia ca alegătorii să spună "Nu" aderării Republicii Moldova la UE în cadrul referendumului”, a spus Şor.

„Spuneţi-mi, cine este gata să furnizeze un astfel de volum de gaze naturale doar aşa - gratuit? Dacă astfel de promisiuni sunt făcute în scopuri geopolitice şi politice egoiste, cetăţenii ar trebui să se gândească cine va plăti pentru gaz”, a spus Tofilat, menţionând că de la 1 decembrie, factura pentru gazul natural utilizat va veni în continuare şi va trebui să fie plătită de consumatori.

Potrivit lui, Şor a promis deja gaze „ieftine” la 12 şi şase lei pe metru cub, 500 de milioane de euro ca investiţii pentru Găgăuzia, dar nu a îndeplinit nicio promisiune.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării