main logo
385

Tiraspolul: Experții în domeniul bancar trebuie să ajungă la un numitor

Transnistria speră că la şedinţa grupului de experţi pentru probleme bancare din 16 septembrie, la care vor participa şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale a Moldovei, specialiştii părţilor vor reuşi să ajungă la un numitor comun în problema blocării conturilor întreprinderilor transnistrene în băncile moldoveneşti.

Tiraspolul: Experții în domeniul bancar trebuie să ajungă la un numitorFoto: agora.md

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul MAE al regiunii, despre aceasta a declarat reprezentantul politic al Transnistriei, Vitalii Ignatiev, la întrevederea din ajun, la Tiraspol, cu reprezentantul Moldovei, Vasilii Şova, transmite Știri.md.

El a atras atenţia la faptul că Tiraspolul şi Chişinăul "au diferenţe semnificative chiar şi în ceea ce priveşte datele privind numărul de conturi existente".

"Potrivit datelor Băncii Centrale Transnistrene, care emite autorizaţii pentru deschiderea unor asemenea conturi pe teritoriul Moldovei, astfel de întreprinderi sunt doar 25, nu sute, după cum susţine partea moldovenească. În acelaşi timp, băncile moldoveneşti recurg la acuzaţiile de finanţare a terorismului. În acest sens, este îmbucurător faptul că partenerii internaţionali înţeleg natura extrem de acută şi operativă a problemei. Trebuie să o rezolvăm cât mai curând posibil", a subliniat Ignatiev.

El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de "lipsa progresului în realizarea mai multor înţelegeri cu Moldova, în special în domeniul telecomunicaţiilor".

"Din păcate, nu există nimic în afară de scuze şi poveşti permanente precum că partea moldovenească întreprinde ceva, iar astăzi, la fel, nu am auzit nimic nou. Angajamentele pe care şi le-a asumat Chişinăul în cadrul deciziilor protocolare nu sunt realizate", a spus diplomatul.

Un alt aspect problematic el a numit "mecanismul de participare a transportului auto transnistrean la traficul internaţional", din motiv că partea moldovenească insistă ca şoferii transnistreni să utilizeze permisele de conducere ale Moldovei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării