main logo
525

Tinerii din Moldova, care au câștigat granturi pentru propriile afaceri

Șase tineri din Moldova au obținut granturi a câte 40 de mii de euro pentru dezvoltarea propriei afaceri în cadrul proiectului „Start Up 4 Diaspora”.

Tinerii din Moldova, care au câștigat granturi pentru propriile afaceri

Proiectul are drept obiectiv major promovarea, susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu, în rândul persoanelor fizice din diaspora, prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunile Nord-Est, Sud-Est și Sud-Muntenia din România, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

Tinerii din Moldova care au beneficiat de fonduri nerambursabile:

Diana Babin – magazin de decor

Clipca Vasile – Service auto

Procopciuc Ion – Atelier de producție sculpturi din lemn.

Natalia Donighevici – Salon de înfrumusețare

Ușurelu Alexandru – Comerț

Nedelcu Constantin – Companie de curățenie.

Proiectul va duce la o creștere a gradului de informare și de pregătire în domeniul antreprenoriatului pentru grupul țintă din Regiunile Nord-Est, Sud-Est și Sud-Muntenia și va încuraja și stimula astfel dorința de desfășurare a unei activități pe cont propriu care va avea un impact pozitiv atât asupra economiilor regionale, prin generarea de valoare adăugată și creșterea încasărilor bugetare, cât și asupra șomajului, reducându-l în mod imediat și pe termen lung în funcție de evoluția afacerilor înființate, ducând implicit la creșterea nivelului de trai din regiunile propuse.

Asociația Centrul de Dezvoltare SMART este o asociaţie nonprofit, apolitică şi non-partizană, care a fost înfiinţată în anul 2003. 

În acelaşi an, şi-a început şi activitatea, prin implicarea în diverse proiecte de tineret cu finanţare naţională şi europeană şi a continuat prin dezvoltarea şi autorizarea în sistem ANC a unui număr semnificativ de cursuri de formare profesională a adulţilor, devenind un furnizor important în România pe piaţa de servicii de formare profesională în diferite domenii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării