main logo
888

Tarifele pentru gestionarea deșeurilor municipale, revizuite la trei ani

Tarifele pentru serviciile publice de gestionare a deșeurilor municipale ar trebui să fie revizuite la fiecare trei ani.

Tarifele pentru gestionarea deșeurilor municipale, revizuite la trei aniIPN

Metodologia de calculare a tarifelor pentru unele servicii publice de gestionare a deșeurilor municipale, aprobată de Guvern, prevede acest lucru, transmite Știri.md cu referire la Infomarket.md.

Documentul stabilește o metodă unică de calculare, aprobare și aplicare a tarifelor pentru serviciile publice de gestionare a deșeurilor municipale, inclusiv colectarea controlată, sortarea, transportul și depozitarea deșeurilor municipale, cu excepția deșeurilor toxice, periculoase și speciale, organizarea reciclării, tratarea, distrugerea deșeurilor, crearea de depozite și alte facilități de infrastructură pentru gestionarea deșeurilor. 

Metodologia stabilește procedura de contabilizare a costurilor pentru determinarea tarifelor pentru serviciile publice de gestionare a deșeurilor municipale, precum și principiile de calculare, aprobare și aplicare a tarifelor. 

Se stipulează că tarifele sunt calculate de operatori pentru fiecare localitate în parte și pentru fiecare categorie de consumatori: consumatori casnici din clădiri rezidențiale private și cu mai multe etaje și consumatori non-casnici care generează volume mici de deșeuri (ca și cei casnici) și care generează volume mari de deșeuri. 

Guvernul a aprobat metodologia, recomandând autorităților locale să aprobe modificările necesare la propriile reglementări și să actualizeze tarifele pentru serviciile publice de gestionare a deșeurilor municipale în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a noii metodologii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării