main logo
466

Surpriză la Tiraspol: Primul investitor major este din România

O companie românească este cea care a semnat primul contract investiţional cu aşa-zisul guvern al autoproclamatei rmn, în condiţii preferenţiale în baza unei noi legi locale.

Surpriză la Tiraspol: Primul investitor major este din România

Pe acordul investiţional şi-a pus semnătura chiar aşa-zisul premier de la Tiraspol Alexandr Martânov, care a dat asigurări investitorilor români că autorităţile îşi vor respecta toate angajamentele, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

"Vreau să menţionez că toate preferinţele, toate garanţiile şi avantajele care sunt prevăzute de legislaţia privind investiţiile şi acordul de investiţii vor fi executate de Guvern în totalitate", a declarat Alexandr Martânov.

Contractul de investiţii este pentru o perioadă de şapte ani, iar investitor apare grupul Top Geo Serv cu activităţi în România şi Republica Moldova. 

În Transnistria a fost fondată o altă firmă  Top Geo Serv OOO, la care asociaţi sunt Iulian Gangan, director şi asociat la Top Geo Serv SRL din Chişinău şi Ilie Ionuţ-Vasile, directorul companiei Metconf Styl Rezist Structuri SRL din Buzău. Toate fac parte din grupul Top Geo Serv.

"Noi avem şi alte ideii de investiţii în regiune", s-a lăudat Ilie Ionuţ-Vasile. 

De notat că Top Geo Serv SRL a deschis deja la Tighina (Bender) o întreprindere în baza Uzinei de asamblare auto din oraş, fiind lansat şi procesul de producere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării