main logo
436

Subvenții pentru 27 de persoane care au lansat afaceri în agricultură

Un număr de 27 de tineri și femei, care au lansat afaceri în domeniul agricol, au beneficiat de subvenții din partea statului.

Subvenții pentru 27 de persoane care au lansat afaceri în agriculturăSubvenții pentru 27 de persoane care au lansat afeceri în agricultură

Datele au fost prezentate astăzi de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, care a înmânat beneficiarilor certificatele de alocare a subvențiilor, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În total, la prima etapă de recepționare a cererilor de subvenționare, au fost depuse 38 de dosare, iar suma subvențiilor solicitate a constituit circa 20 mln lei. Doar 27 dintre acestea au întrunit criteriile de eligibilitate și au fost acceptate spre finanțare. 

Nicolae Ciubuc a declarat la o conferință de presă că 60 la sută dintre beneficiari au prezentat proiecte care vizează înființarea plantațiilor multianuale. Restul aplicanților au solicitat subvenții pentru producerea legumelor în teren protejat, modernizarea sectorului zootehnic și industria post-recoltare.

Vadim Curmei, director adjunct al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a afirmat că în urma implementării proiectelor propuse de aplicanți vor fi realizate investiții în valoare de 32 mln de lei și create circa 100 de locuri noi de muncă. Potrivit lui Curmei, beneficiarii își vor primi banii în cont după ce vor prezenta dovada de cofinanțare a proiectelor și vor semna contractele de subvenționare.  

În acest an, pentru acordarea subvențiilor în avans tinerilor și femeilor care își dezvoltă afaceri în agricultură au fost alocate 45 de milioane de lei. Potențialii beneficiari de subvenții trebuie să elaboreze un plan de afaceri fezabil într-o localitate rurală. Valoarea totală a proiectului propus nu trebuie să depășească un milion de lei. 65 la sută din valoarea cheltuielilor prevăzute în proiect vor fi acoperite de stat, iar alte 35 la sută vor fi investite de autorul ideii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării