main logo
493

Subvenții de 40.000 de lei pentru angajatorii care vor crea locuri de muncă noi

Agenții economici pot beneficia de subvenție unică în mărime de cel puțin 40.000 de lei, pentru fiecare loc de muncă creat pe parcursul anului 2019. Cererile de rezervare a subvenției pot fi depuse până pe 31 iulie.

Subvenții de 40.000 lei angajatorilor care vor crea locuri de muncă noiPoza simbol

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru a solicita subvenția unică, agenții economici trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe criterii, transmite Știri.md

Printre acestea se numără creșterea efectivului de salariați de cel puțin o sută de persoane. Salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate nu trebuie să fie mai mic decât 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie. 

Alte criterii sunt menținerea posturilor de muncă create pentru cel puțin trei ani, precum și lipsa restanțelor la achitarea impozitelor și taxelor față de bugetul public național.

„Acest instrument va conduce la sporirea nivelului ocupării forței de muncă și la creșterea plăților la buget consolidat, mai mult va diminua fenomenul achitării salariilor în plic, și respectiv, reducerea evaziunii fiscale”, a declarat Chiril Gaburici, citat într-un comunicat de presă al Ministerului.

Cererile pot fi depuse în scris sau prin intermediul poștei electronice, la adresa Ministerului Finanțelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării