445
0
Strategie de la Președinție: 2 milioane de turiști pentru Moldova
445
0

Administrația Președintelui va prezenta la toamnă conceptul de dezvoltare a industriei turistice, a căruia realizare va contribui la atragerea turiștilor, schimbarea situației în țară, în special, a infrastructurii ei economice, la prosperarea localităților rurale.

Acest lucru a fost declarat de către Președintele Moldovei, Igor Dodon, la postul de televiziune Moldova 1, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

Șeful statului a menționat că țările precum Armenia și Georgia, care au aceleași posibilități și caracteristici ca și Moldova, atrag anual de la 3 milioane până la 5 milioane de turiști, pe când Moldova oficial găzduiește câteva sute de turiști.  

„Ce înseamnă un milion de turiști? Înseamnă că miliardul de dolari de la acești turiști va rămâne în țară. Dacă vorbim despre vinuri, spre exemplu, ce este mai bine pentru țară - ca un milion de sticle să fie exportate în Rusia sau ca același milion să fie consumat de ruși, europeni și alții aici în Moldova?

E bine și așa și așa, dar pentru valoarea adăugată poate totuși e mai bine ca ei să vină aici. Este valoarea adăugată din afară. Dacă un turist comandă o sticlă de vinuri, el, evident, va avea nevoie și de o gustare, cum spun rușii. Este nevoie și de un hotel, de aceea este necesar să se investească în drumuri bune. Și atunci un turist creează 5-6 locuri de muncă”, a specificat Igor Dodon.  

„Industria turismului ar putea schimba total situația în Moldova, în special infrastructura economică. Consider că în viitor așa și va fi. Moldova devine o destinație destul de interesantă, necunoscută până acum. Ea este aproape. Două ore de zbor cu avionul din Moscova și ești aici. 

Sunt convins că dacă noi vom adopta această abordare atunci 1-2 milioane de turiști vor putea vizita Moldova anual. Iar 2 milioane de turiști din Moscova, Bruxelles, România, Ucraina și alte țări vor putea schimba total structura economiei și dezvoltarea infrastructurii. 

Vor prospera și localitățile rurale deoarece turiștii vin nu numai la Chișinău. Ei vor dori să viziteze Cricova, Orheiul Vechi, Hîncești, sudul Moldovei, în special, Comratul. În final va fi dezvoltată întreaga infrastructură, drumurile etc.”, a declarat Președintele țării. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter