main logo
1420

Stadionul Republican va putea fi vândut cu cel puțin prețul său de piaţă

Guvernul nu va putea vinde Stadionul Republican pentru construcţia unui nou sediu al Ambasadei SUA în Moldova la un preţ mai mic decât cel de piaţă.

Stadionul Republican va putea fi vândut cu cel puțin prețul său de piaţă

În şedinţa de miercuri, Comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanţe a aprobat parţial remarcile corespunzătoare ale Aparatului Preşedintelui la legea cu privire la vânzarea acestui teren, relatează Știri.md cu referire la Infotag.

Consilierul preşedintelui, Maxim Lebedinschi, a prezentat la şedinţă argumente împotriva vânzării stadionului, menţionând că o asemenea decizie este ilegală.

Proiectul prevede că Guvernul, pentru garantarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea SUA, va asigura determinarea valorii bunului imobil, va negocia preţul şi va semna contractul de vânzare-cumpărare a terenului cu o suprafaţă de 5,1814 hectare.

Potrivit Constituţiei, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.

Stadionul Republican din Chişinău a fost construit în 1952. În anul 2007, acesta a fost distrus, deoarece nu corespundea cerinţelor de desfăşurare a competiţiilor. Conducerea de atunci a ţării a promis să construiască un nou stadion, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării