main logo
2217

Spitalul Regional din Bălți: Cât va costa și când va începe construcția

Lucrările de construcție a Spitalului Regional Bălți ar putea începe în anul 2024. La momentul actual a fost finalizat studiul de fezabilitate, iar specialiștii se ocupă de înregistrarea numerelor cadastrale ale terenului.

Spitalul Regional din Bălți: Cât va costa și când va începe construcțiaColaj: tvn.md

Toate cheltuielile efectuate până acum au fost acoperite din granturi, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

Ala Nemerenco, ministra Sănătății: „Acum pregătim acordurile pe care le va semna Guvernul cu băncile, care vor oferi împrumuturi. Pentru Bălți va fi Banca Consiliului Europei. Suma care reiese, la momentul actual, din studiul de fezabilitate este sub 100 de milioane de euro. De asemenea, suntem la etapa de discuții cu banca, ca să obținem o parte din bani sub formă de grant, nu credit.”

Lucrările de construcție ar putea începe în 2024. Potrivit ministrei, pentru construcție va fi acceptată doar o companie de construcție internațională, așa cum cele din țara noastră nu au asemenea experiență.

Ala Nemerenco, ministra Sănătății: „Acest spital nu va avea toate secțiile. Nu vine să înlocuiască spitalul actual din Bălți. Spitalele regionale vin să regionalizeze niște servicii. Să le desconcentreze pe cele de la Chișinău. Acestea sunt servicii înalt specializate, care sunt aproape de oameni. Ca să nu meargă pentru un tratament chimioterapeutic sau radioterapeutic tocmai la Chișinău, dar să îl primească aproape de casă.”

Conform proiectului, Spitalul Regional Bălți ar urma să fie construit în următorii trei-patru ani și va avea o capacitate de 300 de paturi. Un asemenea spital va fi construit și la Cahul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării