main logo
906

Spînu: Țara va avea gaz. Gazprom repetă situația din octombrie 2021

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu detalii despre situația energetică din țară.

Spînu: Țara va avea gaz. Gazprom repetă situația din octombrie 2021Foto: Captură video

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul a dat asigurări că Guvernul face tot posibilul ca să asigure țara cu gaze naturale, electricitate și căldură, transmite Știri.md.

"Se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că anul acesta, comparativ cu anul trecut, avem un contract semnat și care trebuie respectat. Noi am spus mereu că ne vom respecta cu bună-credință angajamentele contractuale și ne așteptăm ca același lucru să fie făcut de partea cealaltă, mă refer la Gazprom.

În conformitate cu condițiile contractuale cu Gazprom, pentru luna octombrie curent este prevăzută livrarea a 70% din volumele necesare de gaze naturale.

În cazul neonorării obligațiunilor contractuale de către Gazprom, capacitățile necesare Moldovagaz pot fi asigurate prin intermediul licitațiilor zilnice. În acest sens, Moldovagaz a expediat către Gazprom, ieri, 30 septembrie, solicitarea de a rezerva capacități zilnice suplimentare pentru ambele maluri ale Nistrului", spune ministrul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării