main logo
713

Spînu: Securitatea energetică poate fi asigurată doar prin România

Securitatea energetică a R. Moldova poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României.

Spînu: Securitatea energetică poate fi asigurată doar prin RomâniaFoto: Fb.com/Andrei Spînu

Concluzia a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în urma întrevederilor cu ministrul româna al Energiei, Virgil Popescu, transmite Știri.md.

„Sunt la București. Am discutat cu Virgil Popescu, Ministrul Energiei al României, despre principalele priorități bilaterale din domeniul energetic: livrarea de gaze și energie electrică; interconectarea liniilor electrice de înaltă tensiune (Bălți - Suceava); investiții românești în sectorul energetic din țara noastră; colaborarea în domeniul energiei nucleare.

Am zis-o în repetate rânduri, securitatea energetică a țării noastre poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României. Mulțumesc pentru tot suportul de până acum și sunt sigur că vom reuși și mai mult în 2023!”, a scris Spînu pe Facebook.

Tot azi, vicepremierul a avut întâlniri cu principalele companii românești din domeniul energetic: Nuclearelectrica, Romgaz, OMV Petrom, Transelectrica, Hidroelectrica.

În context, amintim că, în februarie, SA Energocom va continua să achiziționeze energie electrică de la SN Nuclearelectrica SA, câte 30 MWh bandă pe timp de zi și câte 10 MWh bandă pe timp de noapte. În total, în luna februarie, achiziția de la SN Nuclearelectrica SA va constitui 16,240 MWh. Prețul energiei, conform acestui contract, este de 450 RON/MWh.

Contractul cu SN Nuclearelectrica SA a fost semnat la sfârșitul lunii decembrie. 

Anterior, SA Energocom a procurat energie electrică de la compania românească Hidroelectrica și de pe OPCOM (compania statului creată pentru liberalizarea pieței de energie electrică).

SA Energocom poartă negocieri şi cu furnizori din România pentru a suplini necesarul de energie electrică.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării