main logo
3690

Spînu publică o cerere a unui transportator de micșorare a tarifului

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a publicat ieri, 21 ianuarie, cererea unui transportator prin care solicită micșorarea tarifului la două rute.

Spînu publică o cerere a unui transportator de micșorare a tarifuluiFoto: agora.md

Potrivit ministrului, acest transportator a participa la conferința de presă a transportatorilor care cer majorarea tarifului, transmite Știri.md.

"Pe final de zi, am primit mai multe solicitări din partea jurnaliștilor referitor la conferința de presă a unor transportatori care cer majorarea tarifului. În imagine, vedeți cererea depusă de unul din cei care a participat la conferința de presă de azi și a venit cu acuzații față de ministerul care îl conduc.

În cererea atașata, transportatorul solicită reducerea tarifului din cauza sporirii fluxului de călători. În schimb, în conferința de presă solicită creșterea tarifului.

În final, mă adresez transportatorilor de bună credință, împreună vom găsi soluții corecte, în interesul oamenilor și a industriei", a scris ieri Andrei Spînu pe canalul său de Telegram.

Știri.md reamintește că transportatorii au anunțat că își vor continua protestele. Aceștia nu susțin proiectul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care propune posibilitatea stabilirii tarifelor mai mari la transportul auto de pasageri cu avizul pozitiv al consiliilor autorităților administrației publice locale.

Menționăm că în luna noiembrie transportatorii au protestat în fața Guvernului, cerând creșterea tarifului până la 1,20 lei/km. Atunci, ministrul Andrei Spînu a spus că solicitarea transportatorilor privind dublarea tarifelor este nejustificată. Atât timp cât transportatorii nu investesc în modernizarea unităților de transport, nu poate fi vorba despre o majorare de tarif.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării