main logo
2804

Spînu explică ce s-ar întâmpla dacă Gazprom ar opri gazul pentru Moldova

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Adrei Spînu, susține că Republica Moldova „este pregătită și are suficiente rezerve pentru a rezista” în cazul în care Gazprom ar sista livrările de gaze naturale. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Spînu explică ce s-ar întâmpla dacă Gazprom ar opri gazul pentru MoldovaFoto: brytfmonline.com

„Republica Moldova este pregătită și are suficiente rezerve ca să reziste în cazul în care Gazprom va decide deconectarea gazului. Avem aproximativ 24 de milioane de metri cubi de gaz în sistem, care ar ajunge pe o lună în consumul de vară”, a declarat Andrei Spînu la TV8, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Totodată, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că odată cu începerea războiului la licitație în ceea ce privește desfășurarea auditului datoriei către Gazprom, a participat doar o companie care nu s-a calificat.

„Trebuia să aibă loc Comisia mixtă moldo-rusă pentru prelungirea termenului, care la fel din cauza războiului nu a avut loc. Putem considera că acest război din Ucraina este un motiv obiectiv din cauza cărora anumite elemente din înțelegerile noastre nu au putut fi executate”, a declarat Spînu.

Știri.md amintește că Rusia a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, pe motiv că cele două țări nu au plătit în ruble pentru livrarea combustibilului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării