main logo
734

Spînu: 150 de milioane de euro, prevăzuți în buget pentru rezervele de gaze

Guvernul a rezervat 150 de milioane de euro în bugetul de stat din 2022 pentru implementarea proiectului "Securitatea furnizării gazelor naturale în Republica Moldova".

Spînu: 150 milioane de euro, prevăzuți în buget pentru rezervele de gazeFoto: agora.md

După cum transmite Infotag, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a scris despre aceasta pe canalul său de Telegram, transmite Știri.md.

"Aceste resurse sunt direcţionate către achiziţionarea de gaze naturale pentru a crea rezerve în perioada de vară în depozite din România. Alți 200 de milioane de lei sunt alocați de la buget către Fondul de eficienţă energetică şi 50 de milioane de lei pentru agenţia ANTA, pentru a reduce costul autorizaţiilor de transport", a scris el.

El a mai spus că din bugetul anului curent vor fi alocați încă cinci milioane de lei pentru a finaliza trecerea la televiziunea digitală terestră în toată Republica Moldova.

"Aceşti bani le vor oferi cetăţenilor moldoveni oportunitatea de a folosi gratuit cel puţin 18 canale TV la calitate HD, începând cu 1 iulie", a spus Spînu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării