main logo
4383

Sondaj: Un sfert dintre moldoveni primesc bani de la rudele din străinătate

Aproximativ 25% dintre moldoveni primesc bani de la rudele care se află în străinătate. Informația a fost confirmată de expertul în economie al IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță, pe 8 martie, în cadrul emisiunii sale „Analize economice”.

Sondaj: Un sfert dintre moldoveni primesc bani din străinătateImagine simbol

Datele pe care le-a prezentat Ioniță se bazează pe un sondaj de opinie realizat recent, la București. Potrivit acestuia, 32,9% dintre respondenți spun că nu au rude de gradul I care să se afle în străinătate. Alte 35,2% au declarat că rudele lor au plecat peste hotare definitiv, 39,9% pentru a lucra și 5,6% pentru a studia, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

Ioniță a menționat că 24,7% dintre respondenți primesc bani de la rudele din străinătate, ceea ce este puțin mai mult decât arăta un sondaj similar din 2021. „83,9% spun că primesc bani prin transferuri bancare, 8,8% prin intermediul șoferilor care transferă colete, 8% prin rude, iar 3,7% menționează că au un card bancar străin. Dacă ne uităm la dinamică, observăm că utilizarea cardurilor străine a scăzut”, a precizat expertul.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-12 februarie de către compania de sondaje CBS AXA, la comanda IDIS Viitorul. În cadrul sondajului au participa 1 104 respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.

Un sfert dintre moldoveni primesc bani de la rudele din străinătate. Sondaj

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării