main logo
1253

Soluția lui Chicu pentru privind vânzarea grâului pentru rezerva de stat

Fostul prim-ministru Ion Chicu, liderul Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, propune Guvernului să rezolve subiectul vânzării cerealelor către rezerva de stat cu ajutorul unei taxe de export.

Soluția lui Chicu pentru privind vânzarea grâului pentru rezerva de statFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, Chicu nu aprobă poziţia producătorilor de cereale care stochează cerealele în anticiparea preţurilor mai mari pe pieţele internaţionale, transmite Știri.md.

"În pandemia dificilă din 2020, statul a acordat subvenţii fermierilor pentru 1,3 miliarde de lei. Şi acum statul nu poate cumpăra grâu nici măcar la preţul de 5 lei pe kilogram, adică 285 de dolari per tonă", a spus el.

În legătură cu această poziţie a fermierilor, Ion Chicu propune introducerea unei taxe de export pentru cereale până în primăvara anului 2022 pentru a stimula producătorii să le vândă statului.

Politicianul propune, de asemenea, să se ia în considerare comportamentul fermierilor atunci când le acordă subvenţii de la bugetul de stat. El consideră că cei au refuzat să vândă produse pentru nevoile statului nu ar trebui să primească subvenţii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării