main logo
450

Solicitări de dețineri de control în capitalul unor bănci, examinate

Banca Națională a Moldovei are în proces de examinare câteva solicitări de acordare a aprobărilor prealabile pentru achiziția de dețineri calificate în bănci.

Solicitări de dețineri de control în capitalul unor bănci, examinateFoto: știri.md

Persoanele care au înaintat aceste cereri intenționează să dobândească dețineri de control în capitalul unor bănci, a precizat guvernatorul băncii centrale, Octavian Armașu, într-un interviu realizat în baza întrebărilor presei, urmare a solicitării BNM, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„În urma reformelor semnificative din ultimii ani în sistemul bancar, s-a manifestat un anumit interes de investire în capitalul băncilor din Republica Moldova.

Intenția de cumpărare a acțiunilor băncii în mărimi ce ating și depășesc nivelul deținerii calificate (care este de 1% în capitalul social al băncii) a fost manifestată de către mai mulți investitori, persoane fizice și juridice - atât investitori financiari (de portofoliu, care au investiții în diverse domenii), cât și investitori strategici (ai căror afaceri principale sunt în sectorul financiar), inclusiv bănci”, a remarcat Octavian Armașu.

Potrivit guvernatorului, Banca Națională a recepționat cereri de achiziții pentru dețineri calificate de diverse mărimi – de 1%, 5%, 20%, inclusiv pentru achiziția deținerilor de control în capitalul băncilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării