main logo
916

Șoc pe piața bancară: Acțiunile Deutsche Bank scad considerabil

Deutsche Bank este o bancă foarte profitabilă şi nu există motive să se pună la îndoială viitorul ei, a afirmat vineri, 24 martie curent, cancelarul german Olaf Scholz, după declinul semnificativ al acţiunilor băncii.

Șoc pe piața bancară: Acțiunile Deutsche Bank scad considerabil

„Deutsche Bank şi-a reorganizat şi modernizat complet modelul de afaceri şi este o bancă foarte profitabilă”, a declarat Scholz, la o conferinţă de presă la Bruxelles, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 13% vineri dimineață, în urma unei scumpiri puternice a asigurării împotriva riscului neplăţii (CDS), alimentând îngrijorări cu privire la rezistenţa băncilor europene, scrie CNBC. Acțiunile băncii germane au scăzut pentru a treia zi consecutiv și au pierdut acum mai mult de o cincime din valoarea lor în această lună.

Salvarea de urgență a Credit Suisse prin achiziționarea de către UBS ca urmare a prăbușirii Băncii Silicon Valley din SUA a declanșat îngrijorare în rândul investitorilor, amplificată și de deciziile de politică monetară luate de Rezerva Federală a SUA miercuri.

Autoritățile de reglementare elvețiene și globale, dar și băncile centrale au sperat că intermedierea vânzării Credit Suisse către rivalul său va duce la calmarea piețelor, dar investitorii rămân în mod clar sceptici că tranzacția ar fi suficientă pentru a limita problemele din sectorul bancar. Rivala Deutsche Bank, Commerzbank, ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 8,50%, şi Société Générale (-6,72%) înregistrează unele dintre cele mai puternice reculuri în sector.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării