main logo
2622

Soarta datoriei acumulate de regiunea transnistreană pentru gaze

”Moldovagaz” nu va achita datoria de aproximativ 7 miliarde de dolari, acumulată de regiunea transnistreană pentru gazele naturale livrate de ”Gazprom”.

Soarta datoriei acumulate de regiunea transnistreană pentru gazeFoto: știri.md

La un acord în acest sens au ajuns compania din țara noastră și gigantul rus. Restanța părții din stânga Nistrului urmează să fie stinsă de administrația de la Tiraspol, a declarat președintele Consiliului de Administrație al ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, transmite Știri.md cu referire la Ntv.md.

Formula de divizare a datoriilor, agreată cu ”Gazprom”, a fost aprobată în cadrul unei ședințe a Consiliului Acționarilor a ”Moldovagaz”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al companiei, Vadim Ceban.

Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație a ”Moldovagaz”: „ ”Gazprom” a căzut de acord că datoria transnistreană urmează a fi divizată și urmează a fi preluată de către cei care au acumulat-o. Acest lucru este important. De aceea, noi n-am stat pe loc, noi înțelegem aceste lucruri și înțelegem că este presiune asupra companiei”.

Cât privește contractul de livrare a gazelor naturale în țara noastră în anul viitor, acesta va fi semnat până în data de 31 decembrie, s-a arătat convins președintele Consiliului de Administrație al ”Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație a ”Moldovagaz”: „Capacitățile anuale sunt bronate pentru noi. Deci deja Ucraina știe că trebuie să ne dea gaz. Avem 149 media anuală. Astăzi, decembrie, achităm 114. De fapt, prognoza mea, pot să v-o spun deja, că o să avem plus încă maximum 10 - cel mai mic preț o să fie din regiune.

Țara noastră importă anual aproximativ 2,9 miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar consumul de vârf este înregistrat în perioada rece a anului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării