main logo
1378

Slusari: Un cartel petrolist s-a transformat într-un stat separat

Alexandru Slusari speră că situația de pe piața petrolieră din țară se va normaliza în luna august, odată cu venirea noii majorități parlamentare.

Slusari: Un cartel petrolist s-a transformat într-un stat separatFoto: știri.md

Slusari este convins că majorările sunt, de fapt, controlate de Consiliul Concurenței și ANRE, transmite Știri.md.

”În 7 zile barilul de țiței s-a ieftinit cu 9%, de la 75 la aproape 68 de dolari.

Ce s-a întâmplat în această perioadă în Moldova? Corect. De 3 ori în 3 zile prețurile la carburanți au fost majorate. ANRE a bâlbâit ceva de genul că au crescut cotațiile internaționale și a solicitat în șoaptă de la operatorii de pe piața petrolieră unele explicații. Companiile petroliere au continuat concertat să șantajeze populația cu deficit artificial al combustibilului, iar pe agricultorii mari cu majorarea bruscă a prețurilor angro la motorină.

Un cartel petrolist s-a transformat într-un stat separat, care impune propriile reguli întregii țări. Totul se întâmplă pe fundalul impotenței, incompetenței și complicității autorităților abilitate, cum ar fi Consiliul Concurenței și ANRE, conducerea cărora a fost desemnată pe criterii politice.

Sper foarte mult că societatea nu mai are mult să asiste la acest dezmăț și că noua majoritate parlamentară deja în luna august va schimba componența Consiliului Concurenței și ANRE”, a declarat Slusari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării