main logo
1199

Slusari, despre prețul la gaz metan: M-am săturat de declarații sterile

"M-am săturat de declarațiile sterile! A crescut brusc prețul la gazul metan. Fără nici o explicație! Se vede că este încă un act abuziv din partea unei companii afiliate Moldovagaz", susține fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari.

Slusari, despre prețul la gaz metan: M-am săturat de declarații sterileFoto: știri.md

Într-o postare pe Facebook, Slusari menționează că de nenumărate ori a vorbit că în lipsa controlului asupra prețurilor, o gașcă de "businessmani" vor face ce vor cu prețurile, transmite Știri.md.

Fostul deputat spune că președintele Comisiei Economie, Finanțe și Buget ar trebuie să convoace de urgență ședința Comisiei cu invitarea Consiliului Concurenței.  

"Așa cum el este acest Consiliul, necomasat și decapitat, după "reforma" lui Alaiba. Oricum, au mai rămas acolo specialiști relativ competenți.

La ședința Consiliul să prezinte informația dacă compania Transautogaz are poziția dominantă pe piața metanului. Cel mai probabil așa este și peste două ore angajații instituției de control, având un пинок de la deputați, să meargă în oficiul companiei și să solicite justificarea majorării prețului. 

Cred că în aceeași zi se poate constata în conformitate cu art. 11 al Legii Concurenții abuzul de poziția dominantă. Transautogaz se amendează drastic, iar prețurile se întorc la indicii vechi. Punctum! Este cea mai scurtă cale de rezolvare a problemei. 

În schimb se începe iarăși словоблудие. Vom vedea, vom analiza, probabil vom reglementa , nu vom tolera abuzuri. Vom, vom, vom... La mine deja apare sentimentul de vomă de atâta mișcare de aer fără tolc. Parcă tot sunteți în campania electorală.

Ajunge atâta demagogie! Voi veniți cu declarațiile groaznice pe hârtie, iar populația suferă în continuare în urma creșterii galopante a prețurilor, care se produce deseori fără nici o justificare. Că așa au decis în sauna 3-4 magnați. 

Recunoașteți odată că Ministerul Economiei, Comisia parlamentară pentru economia, buget și finanțe și Consiliul Concurenței nu a făcut în 6 luni nici o brânză pentru gestionarea și monitorizare a proceselor de formare a prețurilor în Moldova și au tolerat abuzuri și acorduri de cartel și apucați imediat de lucru. Cu acțiuni concrete și eficiente", menționează Alexandru Slusari pe Facebook.

Știri.md reamintește că gazul metan s-a scumpit cu tocmai 25 la sută. Astfel, de sâmbătă, un litru de gaz comprimat costă 17 lei și 60 de bani, cu aproape cinci lei mai mult.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării