main logo
975

Slusari, despre contractele MGRES-Energocom: Semnate în defavoarea țării

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari, susține că contracte între MGRES și Energocom au fost semnate juridic în defavoarea Republicii Moldova.

Slusari, despre contractele MGRES-Energocom: Semnate în defavoarea țăriiColaj: știri.md

Slusari bate alarma pentru faptul că pentru sistarea sau reducerea a energiei electrice furnizate, pentru Termocentrala de la Cuciurgan contractul nu prevede nicio sancțiune, transmite Știri.md.

"Chiar prima analiza contractelor semnate între MGRES și Energocom denotă faptul că aceste au fost semnate juridic în defavoarea Republicii Moldova. 

În primul rând, după semnarea ultimului contract din 3 decembrie 2022 conducerea Energocomului ar trebui să fie urmărită penal pentru recunoașterea Transnistriei. În preambulul ultimului contract Energocom recunoaște că Termocentrala de la Cuciurgan EXPORTĂ energia electrică în Moldova. Apropo, în acordurile precedente aceasta formulare anticonstituțională LIPSEȘTE. Ancheta urmează să stabilească circumstanțele apariției clauzei respective.

Vă propun să analizați responsabilitatea părților. În cazul în care Energocom întârzie achitarea energiei electrice livrate mai mult de 3 zile, se calculează penalitatea.

Totodată, contractul nu prevede NICIO SANCȚIUNE pentru Termocentrala de la Cuciurgan pentru sistarea sau reducerea a energiei electrice furnizate, atunci când dorește ea sau cei de la Moscova.

Sper foarte mult că în scurt timp experții se vor expune punctual pe toate aspectele tehnice și juridice ale documentelor publicate și aștept că contractele respective vor trezi un interes sporit din partea Procuraturii", menționează Slusari.

Știri.md amintește că ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a făcut publice toate contractele semnate în anul 2022 între Energocom și MGRES.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării