main logo
1545

Silvia Radu a aranjat o licitație de milioane pentru proiectul O nouă viață

Cu doar două zile înainte de demisia Guvernului Filip, fosta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a făcut cadou o licitație de aproape 27 de milioane de lei unei firme angajații căreia sunt în lista de sponsori ai Partidului Democrat.

Radu a aranjat o licitație de milioane pentru proiectul O nouă viață

Cu ajutorul lui Anatolie Zagorodnîi, fost deputat transfug  la PDM, la moment director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, Silvia Radu a desemnat câștigătoare a licitației pentru livrarea obiectelor de primă necesitate pentru nou-născuți în cadrul proiectului  guvernamental ”O nouă viață” companiei Rapid Link, în pofida faptului că o altă firmă a propus o ofertă mai avantajoasă cu 165,6 mii de lei, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

Amintim că doar cu două săptămâni înainte ca Silvia Radu să ia controversata decizie, compania Rapid Link a fost subiectul unei investigații a CIJM, în care s-a vorbit despre calitatea îndoielnică a a hăinuțelor livrate de această companie în primele cinci luni ale anului curent în cadrul proiectului ”O nouă viață”.

Licitație aranjată pentru o firmă concretă

La începutul lunii aprilie 2019,  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat  anunțul privind desfășurarea licitației pentru distribuirea seturilor pentru nou- născuți în perioada 1 iunie -25 decembrie, în cadrul proiectului ”O nouă viață”. Licitația urma să se desfășoare într-un singur lor și prevedea procurarea a 19894 de seturi pentru nou- născuți, valoarea estimată de autoritatea contractantă  fiind de 33 milioane 156 mii  666 de lei, fără TVA.

Un set al cărui preț estimativ urma să fie de 1666 de lei, includea aceleași obiecte ca și seturile livrate de companie Rapid Link pe parcursul primelor 5 luni ale anului 2019: 4 body, două căciuli, două păturele duble, din care una sub formă de plic pentru externare, două malete, două căciulițe, două perechi de ciorăpiori, două perechi de pantalonași, dintre care una cu botoșei, un set de cosmetice pentru bebeluși, două pachete cu scutece, unul din 10 și altul din 80 de bucăți, o jucărie de pluș și cutia de carton cu saltea și căptușeală de bumbac. De această dată în caietul de sarcini au fost incluse o pernuță ortopedică și o salopetă.

Citește întreaga investigație pe anticorupție.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării