main logo
3248

SFS: Câte milioane au declarat moldovenii de la Google și Facebook

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a aplicat măsuri de conformare față de persoanele fizice care au obținut venituri din prestarea serviciilor către companiile IT nerezidente și rețelele de socializare ale Google și Facebook.

SFS: Câte milioane au declarat moldovenii de la Google și Facebook

Astfel, în urma unor acțiuni întreprinse de FISC, 161 de contribuabili s-au conformat voluntar și au prezentat declarațiile cu privire la impozitul pe venit din aceste surse, transmite Știri.md.

Aceștia au indicat profituri de 19,9 milioane lei și impozit pe venit în sumă de 2 milioane lei.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat a aplicat, în perioada anului 2020, tratamente de conformare voluntară față de unele persoane fizice, posibili subiecți ai aplicării metodelor și surselor indirecte de estimare a veniturilor, care au înregistrat o diferență semnificativă dintre veniturile declarate și ieșiri/intrări de fonduri.

Drept rezultat, 14 persoane au prezentat declarațiile privind impozitul pe venit, declarând venituri obținute în sumă de 3,8 milioane lei și impozit pe venit în sumă de 520,9 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat menționează că, potrivit Codului fiscal, subiecții impunerii cu impozit pe venit sunt „persoanele fizice rezidente cetăţeni ai Republicii Moldova care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi pe parcursul perioadei fiscale obţin venituri impozabile din orice surse aflate în Republica Moldova şi din orice surse aflate în afara Republicii Moldova pentru activitatea lor în Republica Moldova”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării