main logo
1283

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 835,9 milioane de lei

În perioada 25-31 martie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 835,9 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 125,8 %, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 8,42 miliarde de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 113,6%.

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 835,9 milioane de leiFoto: Customs.gov.md

Totodată, în perioada 25-31 martie 2024, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 22,6 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,7% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă, transmite Știri.md

De menționat că banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale și altele. 

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12.852 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 57.149 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16.914 și, respectiv, 12.227 de traversări.

Raportul zilnic privind situația la posturile vamale de frontieră, noutăți, depistări, evenimente și alte informații ce țin de activitatea vamală pot fi consultate pe canalul de Telegram al Serviciului Vamal al Republicii Moldova: https://t.me/ServiciulVamalRM.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării