main logo
287

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 658 de milioane de lei

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 658,4 milioane de lei în perioada 8-14 august, mai mult cu 10,8% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 658 de milioane de leiFoto: știri.md

De la persoanele fizice, care au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, au fost încasate plăți în valoare de peste 16,6 milioane de lei, transmite Știri.md.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a., potrivit Serviciului Vamal.

În perioada menționată mai sus au fost perfectate 11.179 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 94.032 de traversări. 

Ce ține de combaterea fraudelor, Serviciul Vamal menționează că pe parcursul săptămânii au fost constatate 53 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 216.000 de lei. 

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 19,7 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 21,8% față de încasările din intervalul similar al anului 2021.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării