main logo
320

Serghei Cebotari: Concurența băncilor se va intensifica

Concurenţa în sectorul bancar al Moldovei băncilor va deveni tot mai dură, susţine preşedintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank (MAIB), Serghei Cebotari.

Serghei Cebotari: Concurența băncilor se va intensifica

Într-un interviu, el a spus că este "adeptul unei concurenţe sănătoase şi acerbe pe piaţă, în urma căreia au de câştigat cei care zilnic se adresează la bănci pentru produsele şi serviciile lor", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Întrebat cât de mult concurenţa se va intensifica odată cu venirea jucătorilor internaţionali pe piaţă, top-managerul MAIB a spus că, după intrarea grupurilor financiare internaţionale pe piaţa Moldovei şi având în vedere că pe piaţă ar putea intra pe viitor noi jucători, nu se poate exclude intensificarea concurenţei între bănci.

"Dar acele rezultate bune pe care le are MAIB noi le-am obţinut datorită cunoştinţelor şi abordărilor specifice în ceea ce ţine de dezvoltarea băncii. Aceste rezultate înseamnă că, spre deosebire de cei care au venit şi vor veni pe piaţa moldovenească, noi avem cele mai adânci rădăcini, cunoaştem cel mai bine piaţa noastră", a spus Cebotari.

Potrivit lui, MAIB va continua să-şi consolideze poziţia pe piaţă, acordând prioritate gestionării eficiente, transparenţei structurii organizaţionale a băncii şi tuturor proceselor de funcţionare a acesteia.

"Vom continua să dictăm noi tendinţe pe piaţă în ceea ce priveşte deservirea calitativă şi rapidă a clienţilor", a subliniat bancherul.

Referindu-se la planurile de dezvoltare a băncii sale, Serghei Cebotari a spus că managerii MAIB se vor concentra pe deservirea rapidă şi comodă a clienţilor, care mereu trebuie să se simtă confortabil la MAIB.

"Şi aici, în primul rând, mă refer la inovaţiile bancare, serviciile electronice care permit clienţilor să fie mereu aproape de banca lor, chiar şi la distanţă", a menţionat el.

Bancherul a remarcat că, pentru MAIB, un avantaj important în aceste procese este sprijinul din partea acţionarilor locali, precum şi din partea noilor acţionari, care, în octombrie 2018, au achiziţionat 41,09% din acţiuni.

"Acest sprijin este foarte important pentru acea etapă de dezvoltare a MAIB pe care o implementăm acum", a concluzionat bancherul.

Prin eforturile Parlamentului, Guvernului şi Băncii Naţionale, în trei bănci sistemice ale ţării, cu o cotă de piaţă de peste 60% - MAIB, Victoriabank (VB) şi Moldindconbank (MICB) - au fost atraşi investitorii străini. 

În capitalul MAIB, un pachet de 41,09% este deţinut de un consorţiu de investitori, cu participarea BERD, la VB mai mult de 40% aparţine Băncii Transilvania (a doua cea mai mare bancă din România), iar la MICB 63,89% aparţine Holdingului Doverie AD (Bulgaria).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării