main logo
1353

Șeful Moldovagaz a explicat necesitatea majorării tarifelor la gaz

Factorul cheie care a impus majorarea tarifelor la gaze naturale, aprobată vineri de ANRE, a fost creşterea preţului de achiziţie, precum şi abaterile de tarif acumulate de la începutul anului, în valoare de 1,817 miliarde lei.

Șeful Moldovagaz a explicat necesitatea majorării tarifelor la gazColaj: știri.md

Potrivit Infotag, preşedintele Consiliului de administraţie al Moldovagaz, Vadim Cheban, a anunţat acest lucru pe canalul său de Telegram, transmite Știri.md.

El a scris că această situaţie este legată de "o diferenţă financiară pronunţată între preţul de achiziţie inclus de ANRE în tarifele anterioare şi mărimea reală a acestora".

În structura noului tarif: preţul mediu anual de achiziţie - 926,94 dolari sau 17.906 lei per mia de metri cubi; tarif distribuţie - 1250,39 lei; tarif transport - 199,87 lei; tarif livrare - 181,44 lei.

"Abaterile de tarif din ianuarie până în septembrie sunt de 4.590 lei la mia de metri cubi. Astfel, tariful mediu pentru furnizarea gazelor naturale cu componenta de ajustare este de 26.113 lei la mia de metri cubi", a menţionat Ceban.

În conformitate cu decizia ANRE, tariful la gaze pentru consumatorii casnici va creşte cu aproape o treime din 1 octombrie şi se va ridica la 29,26 lei pe metrul cub.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării