main logo
665

Şeful CNA: În câţi ani vor fi recuperate toate miliardele furate

După ce au prezentat strategia de recuperare a banilor furați din sistemul bancar, fără a oferi prea multe detalii, directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, și adjunctul procurorului șef al Procuratului Anticorupție, Adriana Bețișor, au venit cu precizări în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la Canal 2.

Şeful CNA: În câţi ani vor fi recuperate toate miliardele furate

Mai exact, cei doi au dat de înțeles că este nevoie de ani de zile pentru recuperarea banilor, iar, uneori, cheltuielile suportate de autorități ar putea fi mai mari decât suma să fie restituită, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

„Sunt proceduri care durează în timp, este vorba de ani de zile. Asemenea investigații au durat peste zece ani de zile în alte țări. Noi ne propunem să finalizăm lucrul într-un termen mai restrâns”, a spus șeful CNA, evitând să dea, totuși, un termen limită.

Bogdan Zumbreanu a argumentat că, în afară de identificarea locului în care se află banii, urmează a fi întreprinse un șir de acțiuni. „În situația în care, de exemplu, au fost cumpărate imobile sau au fost investiți banii în afaceri, se aplică sechestru asupra bunurilor. Dar nu putem aduce imobilul dintr-o altă țară în RM. Acest bun trebuie administrat până se va decide soarta lui, urmează a fi contractate companii care vor face acest lucru. De regulă, persoanele care comit așa gen de infracțiuni nu țin banii în sac. Fiecare își va declara drepturile sale de proprietar de bună credință. Nu excludem că ar putea avea loc procese de judecată, dar serviciile de reprezentare în judecată vor fi foarte costisitoare”, a menționat acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării