main logo
1842

Șeful ANRE: Tariful la gaz va fi unul corect pentru consumatorii finali

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să examineze solicitarea Moldovagaz cu privire la majorarea tarifului la gaz.

Șeful ANRE: Tariful la gaz va fi unul corect pentru consumatorii finali

Acest lucru se va întâmpla după ce ANRE va avea contractul cu prețul de import al gazelor, dar și solicitarea Moldovagaz cu privire la majorarea tarifului, care deocamdată nu a fost depusă la agenție, transmite Știri.md cu referire la bani.md.

”Nu am primit o solicitare de majorare a tarifului la gaz din partea Moldovagaz. Noi am atenționat să se grăbească în condițiile în care actualul contract expiră la sfârșitul lunii septembrie. Vedem tendințele internaționale ale prețului la gaze și care au o evoluție similară cu cele ale petrolului.

Moldovagaz are dreptul să solicite revizuirea tarifelor, iar ANRE are la dispoziție șase luni. Va crește sau nu va crește vom vedea. Cert e că vom veni cu prețuri argumentate”, a explicat directorul ANRE, Eugen Carpov, într-o conferință de presă.

Potrivit lui, sunt așteptate prețuri rezonabile în urma negocierilor contractului de livrare a gazelor.

Săptămâna trecută, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că tariful la gaz pentru consumatorii finali va crește cu 35%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării