main logo
6270

Secretarul general al Ministerului Finanțelor, cu venituri de milioane

Munca la stat nu e neapărat despre salarii mici. În ministerele și agențiile de stat există funcționari care câștigă și câte un milion de lei pe an. Printre aceștia se numără și Dina Roșca, secretar general al Ministerului Finanțelor. În anul 2023, aceasta a câștigat 1.300.000 de lei de la locul de muncă.

Secretarul general al Ministerului Finanțelor, cu venituri de milioaneDina Roșca/Foto: Captură de ecran

În anul 1992, Dina Roșca s-a angajat în calitate de contabilă la Ministerul Apărării, iar peste doi ani s-a mutat la Ministerul Finanțelor, unde se află și până în prezent, fiind promovată în funcția de secretar abia în 2021, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Funcția de secretar general i-a adus o majorare considerabilă a veniturilor. În 2021, până să fie promovată, Roșca a avut venituri de 332.000 de lei. În anul următor, veniturile au crescut de trei ori, iar în 2023 au ajuns la 1.300.000 de lei. În total, 2,3 milioane de lei - în doi ani de când e secretar de stat. 

De menționat că 1,4 milioane de lei din banii câștigați de Roșca reprezintă indemnizație de la șapte companii de stat, printre care: Metalferos, Mileștii Mici, Drumuri Ialoveni și Moldovagaz. În toate acestea, Dina Roșca a fost fie cenzor, fie membru al Consiliului de administrație. De la Moldovagaz, Dina Roșca a câștigat în doi ani peste un milion de lei, în perioada uneia dintre cele mai mari crize energetice din istorie.

Citiți întregul articol aici.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării