main logo
1736

Se caută evaluator care să stabilească prețul Stadionului Republican

A trecut aproape un an și jumătate de când Guvernul a bătut palma cu americanii ca să le vândă fostul Stadion Republican, însă lucrurile așa și nu s-au mișcat din loc. Autoritățile nici măcar nu au estimat valoarea celor cinci hectare de teren din centrul Capitalei, unde Statele Unite vor să-și construiască o nouă ambasadă.

Se caută evaluator care să stabilească prețul Stadionului Republican

Inițial, Agenția Proprietății Publice a încercat să economisească pe servicii de evaluare, iar acum este gata să plătească și 400.000 de lei companiei care va oferi americanilor nota de plată, transmite Știri.md cu referire la tv8.md. 

Primii care au fost gata să cedeze stadionul americanilor a fost cei din guvernarea controlată de Vlad Plahotniuc. Însă, odată cu schimbarea puterii, s-au modificat și prioritățile. Guvernarea PAS a revenit la acest subiect în primăvara anului 2022. Însă lucrurile s-au oprit din nou.

Pe de altă parte, locuitorii Chișinăului susțin că lucrurile au degradat atât de mult, încât nu se mai simt în siguranță atunci când trec prin preajmă.

Ambasada Statelor Unite de la Chișinău declara anterior că este gata să investească 250 de milioane de dolari în construcția noului sediu, dar și amenajarea unei zone de agrement, cu acces public.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării